Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ο D3mium για τις ταινιες!

Σήμερα καλά μου παιδία θα μιλήσουμε για ένα ενδιαφέρον θέμα. Ταινίες. Οι ταινίες είναι παντού. Τηλεόραση, κινηματογράφος, DVD, Βlu-ray και δεν συμμαζεύεται….

Πρόσφατα είδα 2 ταινίες. Το Salt και το Centurion. Με το Centurion δεν θα ασχοληθούμε πολύ, καθώς αποτελεί ταινία στυλάκι King Arthur, με το αγαπημένο πλέον, not very happy ending, του Hollywood. Όσον αφόρα το Salt. Δεν έχω να σχολιάσω τόσο πολύ την ιδία την ταινία. Η ταινία είναι μετρία. Ξεκίνα αρκετά ευρηματικά, και σου κινεί το ενδιαφέρον, ειδικότερα αν είσαι conspiracy theories lover, σαν και εμένα. Αλλά μετά κάπου το χάνεις.

Τελικά το θέμα που με απασχόλησε χτες την νύχτα αφού είδα την ταινία, είναι: Γιατί η Angelina Jolie γυρίζει τις βλακείες ταινίες που γυρίζει?

Η γνωριμία μου με την Angelina σαν ηθοποιό έγινε αρκετά παλιά, όταν ήμουν ακόμα παιδάκι. Τότε είχα δει στην τηλεόραση την ταινία Hackers. Για εμένα, από τις κορυφαίες της ταινίες. Cyberpunks, ο κόσμος λειτουργεί με υπολογιστές σε σημεία που ακόμη πιστεύω ότι δεν έχουμε φτάσει, η Jolie με το όλο της στυλάκι “I’m the girl your mother warned you about”. Ότι ακριβώς θες να δεις ένα Σάββατο βραδύ όταν λεφτά για έξοδο δεν υπάρχουν και μένεις σπίτι. Μετά ακλούθησε το Gia. Το Gia ήταν ταινία για την τηλεόραση, δεν βγήκε ποτέ σε κινηματογράφο. Έλεγε την ιστορία ενός μοντέλου, το όποιο ήταν απίστευτα κατεστραμμένο. Λέσβια, ναρκομανής, σεξομανής, name it, she’s done it… Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το Σταρ το έδειχνε νύχτα, με το κλασσικό «Χ» στην γωνία. Μετά ακλουθήσανε ταινίες όπως The Bone Collector, Girl, Interrupted, Gone in Sixty Seconds, Lara Croft: Tomb Raider, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (φυσικά όπως καταλαβαίνετε η λίστα των ταινιών της είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αναφέρω, απλά γράφω αυτές που μου είχαν κάνει καμπόση εντύπωση). Και μετά ακολουθεί το αίσχος. Μr and Mrs. Smith, ταινία δράσης/κωμωδίας κτλ. Ισως ο μόνος λόγος να την θυμάσαι είναι η σκηνή στο σπίτι των Smith, όπου στην αρχή χτυπιούνται με όπλα, μετά με μπουνιές και μετά χτυπιούνται στο κρεβάτι (ήταν ανάγκη να πλακωθείτε για να καταλήξετε στο κρεβάτι??? I get it; make up sex is the best, but seriously, why go through all that?) Μετά ακλούθησε το Good Shepherd, ταινία κατασκοπείας, που ήταν τόσο βαρετή που έκανε το Θωρηκτό Ποτέμκιν να μοιάζει με ταινία περιπέτειας ανάλογη με το "Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει". Μετά πάμε Beowulf, Wanted (ταινία στην οποία εκτός από το εξωπραγματικό bullet curving δεν είδα τίποτα τρομερά ενδιαφέρον) και καταλήγουμε στο Salt.

Βλέποντας ταινίες σαν το Salt, με πιάνει μια τρελή νοσταλγία για τις ταινίες κατασκοπείας όπως τα James Bond. Τα παλιά James Bond κιόλας. Πριν γίνει φλώρος, με τις έξυπνες ατάκες, με τον Bond να ρίχνει τρελά σεξουαλικά υπονοούμενα σε οποιοδήποτε θυληκό εμφανιζόταν μπροστά του. Ναι, ήταν σοβινιστής ο Bond, αλλά τουλάχιστον δεν ήταν φλώρος. Ποτέ θα αρχίσει να βγάζει το Hollywood πάλι ταινίες δράσης που αποσκοπούν στην διασκέδαση του θεατή και όχι στην σκέψη του. Αν θέλουμε να σκεφτούμε βλέπουμε ντοκιμαντέρ!

Τώρα περιμένω το "The Expendables", που έτσι όπως το έχω δει στο trailer, είναι η επιστροφή των παλιών ταινιών δράσης αλά Rambo, Terminator κτλ. Άντε να δούμε τι θα δούμε…..

D3mium

2 σχόλια:

  1. Omitzi ki omixeirotera, xthes eida ligo pros to telos tou salt enw miso-oloklirokoimomoun ! Tetoia parakmi pou nomiza oti ian ksexasmeni tainia arxwn 90s. Des A-team:P Einai toulaxiston egkefalika nekri alla to apolamvanei :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To eida to A-Team kai to goustara trela!!!!! Korufaia tainia drashs. Estw kai xwris ton Mr. T!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή